Thursday, January 28, 2010

Nidal's second birthday

Tuesday, May 12, 2009

aku dan dirimu

tiba saatnya kita saling bicara
tentang perasaan yang kian menyiksa
tentang rindu yang menggebu
tentang cinta yang tak terungkap

sudah terlalu lama kita berdiam
tenggelam dalam gelisah yang tak teredam
memenuhi mimpi-mimpimu malam kita

duhai cintaku, sayangku, lepaskanlah
perasaanmu, rindumu, seluruh cintamu
dan kini hanya ada aku dan dirimu
sesaat di keabadian

jika sang waktu kita hentikan
dan segala mimpi-mimpi jadi kenyataan
meleburkan semua batas
antara kau dan aku, kita

Thursday, April 30, 2009

NIDAL's day out !!!

nidal happy with ayah..
first time nidal try gelongsor...
seronot nye dia..



baaa cak!!




kudaku lari gagah berani...

Monday, April 27, 2009

the 18months n.i.d.a.l

n.i.d.a.l dah masuk 18 months!!!
dah besar dah!!!
dulu ibu dukung n.i.d.a.l baby kecik je
skang ni dah 13.5 kilo
dah berat..
tapi still nak dukung lagi..
dah banyak vocab n.i.d.a.l
kadang2 tu ibu senyum2 sendiri dengar n.i.d.a.l cakap..

the most favorite words yang n.i.d.a.l cakap ..
1. ayah
2. motoayah
3. atuk (pronounce ath'u)
4. ibu (pronounce abu)
5. vitagen (pronounce tagen)
6. susu
7. nasi (pronounce achi')
8. atas
9. depan
10. elmo
11. thomas (pronounce omas)
12. auntie (pronounce mcm mak saleh)
13. makcik lin (pronounce chi chi)
14. baby
15. van
16. bird
17. banana
18. papaya

and a few more words...
dalam banyak2 yang paling nidal suka sebut ayah & motoayah
semua moto dalam dunia ni motoayah!
hi hi hi...
pantang nampak moto sure n.i.d.a.l cakap motoayah!

--scene 1 - car wash
sesambil duduk tunggu org cuci keta yang da bebulan tak cuci..
bangla tu datang kat n.i.d.a.l. dalam ati aku cuak gaks apa dia nak buat kat anak aku tu? huhu skali dia hulur tangan. n.i.d.a.l dengan innocent nye sambut dan cium tangan bangla tu! alahai anak ibu..

--scene 2 -- 99 speedmart
n.i.d.a.l nye obses terhadap vitagen tak dapat dibendung lagi. so, kami kene sorokkan tagen dia dalam2 bekas sayur ke mana2 la yang n.i.d.a.l tak boleh nampak. tapi n.i.d.a.l tau ada tagen dalam fridge hari2 dia suh atuk buka fridge untuk ambil tagen. Nak dijadikan cerita ibu & ayah haus sangat tunggu satey masak. so kami decided nak gi beli air kat 99 speedmart. ibu dah cakap kat ayah dah.kita mesti pastikan n.i.d.a.l tak nampak tagen dia.bila sampai kat 99, bleh plak orang tu tengah kemas fridge.so semua air lain dia simpan luar.ada tagen je dlm tu.huhuhu.. n.i.d.a.l nampak je air dia ..dia pun menjerit tagen!!! tagen!!!
hi hi ibu dengan muka tak berjaya nye terus ambik sepapan tagen.petang tu n.i.d.a.l ,ibu & ayah semua minum tagen.. :p

Tuesday, April 21, 2009

Work - Part i

Pagi ni sejuk...
As usual kol 5 da bangun..
Before 6.20am dah tercegat kat komuter station.
Hujan.
Tapi still bawa laju.
Dah lambat.
Langgar lampu merah.
Sampai station tak sampai 5min train datang.
Zzzz........
"Station KL Sentral"
Aik.. sedapnye tido tak sedar da sampai KL..
-----------------------------
Sejak kerja tak penah keje IT
lebih tepat lagi jadi programmer
skill programming memang sangat tumpul
harapkan buat assignment OUM je..
tapi skang my full time job a.k.a periuk nasi is to produce program or system.
sebelum ni IT Dept ni setakat harapkan vendor..
but now elok2 lak time aku masuk.. derang takmo dah terlalu bergantung
-----------------------------
Sesapa yang baik hati nak ajar SQL mehla
tengah belajar nak call procedure...
hu hu hu
kalo kowang tak paham atau berminat tak pe
just nak share je..
DROP PROCEDURE kalau nak drop
to avoid any error sekiranya procedure tu tak de
letak DROP PROCEDURE IF EXIST
hu hu
kowang tak minat eh..
hi hi
okla
da merapu ni
tata